fredag 4. september 2009

Kveldskos

Nå er det høst, og da er det sesong for å benytte seg av høstens epler. I den anledning laget jeg eplepai til besøket i kveld! Veldig godt!

EPLEPAI:

Du trenger:
  • 4-5 epler (gjerne litt syrlige -de har mer smak)
  • Litt tyttebær (jeg bruker 1-2 dl)
  • Sukker
  • Kanel
  • Sitronsaft
  • ca 100 gr meierismør
  • ca 1,5 dl sukker
  • ca 2,5 dl hvetemel
  • Perlesukker og evt. mandler/nøtter og strø på toppen med
Slik gjør man:
  • Kutt opp epler i passe biter og fyll formen halvfull
  • Strø tyttebær over eplene
  • Ha på litt sitronsaft, deretter sukker og kanel
  • Smuldre smør, sukker og hvetemel til det blir en fin smuldredeig, og strø dette over eplene og bærene.
  • Strø over evt. perlesukker og mandler/nøtter.
Stekes ved 200 grader i 30 minutter. Paien er ferdig da deigen har fått en gyllen farge.
Serveres varm med is eller vaniljesaus til!









Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar