Du trenger:
- 1 stk løk
- 400 g gulrot
- 1 stk buljongterning eller én spiseskje flytende buljong
- 2 ss crème fraîche
- salt og pepper
- Skrell løken, hakk den i biter og stek den myk i en tykkbundet kjele.
- Skrell gulrøttene og del dem i grove biter. Legg dem i en kjelen og dekk med vann. Kok dem møre.
- Kjør gulrøttene glatt med en stavmikser.
-Ha i buljongen og smak til med salt og pepper.
- Servér med en klikk crème fraîche (jeg rørte den inn i suppen).
Tips: Smak deg fram med ulike krydder. Timian, fennikelfrø (anis), appelsinskall og ingefær er vanlige. Jeg hadde i frisk timian og frisk ingefær.
Server med brød til. Jeg bakte tomatbrød idag (sånne 1-2-3 Møllerens tomatbrød), så vi spiste det til :-)
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar