tirsdag 8. desember 2009

9+9

Idag er det 8. desember. 16 dager til jul, tenker du kanskje? Ja, det stemmer forsåvidt. Men det er også ni måneders dagen til Maren Elise. Tenk - nå har hun vært like lenge utenfor magen som inni magen. Hun har vært en del av vårt liv i 18 måneder. I løpet av disse 18 månedene har hun gått fra å være "noe" til "noen" som betyr mer for meg enn jeg noen gang hadde forestilt meg :-)

Maren vokser til, og vi oppdager stadig noe nytt ved henne. Det er så morsomt å følge denne utviklingen. En liten oppdatering:

- Maren spiser tre måltider fast føde i løpet av dagen. Lunsjen er i ferd med å introduseres, men det er ikke bare bare å lære seg å tygge brødbiter! Jeg ammer fortsatt, og er evig takknemlig for denne melka som har gjort henne så stor, sunn og frisk :-)
- Hun trives veldig godt med å sitte på gulvet å leke. Vi putter lekene opp i kassen, og hun plukker dem ut -en etter en og kikker på dem. Hun trives også godt på magen, så sant hun blir lagt på gulvet og ikke teppet. På gulvet er det glatt, og det er enkelt for henne å skyve seg rundt. Litt mer spennende enn å ligge pal ett sted.
- Hun skyver seg rundt, roterer og ruller. Ikke helt klar for å krabbe enda...
- Hun elsker å bli sunget for og bli lest for. Da smiler og ler hun, og "synger" med på sin helt egne måte.
- Hun har begynt å bable på en annen måte nå, mer som det likner på vanlig prat, liksom.. og vi mener bestemt vi hørte henne si "katt" her om dagen da vi leste en bok om en katt. ;-)
- Hun sover to ganger i løpet av dagen. Blir stort sett 2-3 timer søvn på dagtid. Legger seg ca 19.30 og våkner ca 07.00.
- Hun har fått seks tenner.
_ Hun veier nå 11660 gr og er 75 cm lang.
- Hun storkoser seg på babysvømmingen. Dykker som en helt, og er ellers ivrig med å svømme.
- Hun kan være litt redd diverse lyder. Spesielt lyder som andre barn lager :-/ Men det tipper jeg hører med alderen.



Bilde av bilde. Litt uprofft å ta bilde av et bilde, men er eneste muligheten jeg har til å vise det til dere. Dette er bildene vi tok da Maren var 6 mnd. Ble veldig fornøyd :-)


2 kommentarer:

  1. Tusen takk for oppdateringer. Må si veslejenta vokser seg stor og nydelig!
    Jeg følger stadig med, selv om det blir lite lyd tilbake!
    Savner deg masse, og synes det var utrolig koselig at vi fikk til å se hverandre i sommer:)
    Kos dere i førjulstiden!

    Stor klem

    SvarSlett
  2. Koselig du følger med oss, Karine! Er litt "døvt" på bloggen her for tiden. Litt dårlig med motivasjon fra min side, og få kommentarer fra leserne. Men koselig å se at noen fortsatt kikker innom :-) Håper det er bra med deg!

    Klem Ida og Maren Elise

    SvarSlett